Всяка детска градина с над 250 деца и всяко училище с

...
Всяка детска градина с над 250 деца и всяко училище с
Коментари Харесай

Психолог във всяка детска градина с над 250 деца и училище с повече от 400 ученици

Всяка детска градина с над 250 деца и всяко учебно заведение с най-малко 400 възпитаници ще има щат за психолог, педагогичен консултант или обществен възпитател. Това планува подписан през днешния ден анекс към Колективния трудов контракт за системата на националната култура, подписан от министъра на образованието Красимир Вълчев и национално показаните синдикални организации.

Документът планува нарастване на средствата за диференцирано възнаграждение с 0.5% за 2018 година.

В него е записано и че дотацията за 2018 година за системата за предучилищното и учебното обучение би трябвало да обезпечи нарастването на минималната заплата и на вноските за пенсия.

Ако учебните заведения имат излишък, ще би трябвало да усилят самостоятелните заплати на учителите и чиновниците, да им дават в допълнение заплащане за присъединяване в екипите по обсег и приобщаване на децата в учебно заведение и за осъществяване на в допълнение образование на възпитаници, които имат компликации в клас.

В анекса е написано още, че право да получават средства за компенсации при пенсиониране от Националната стратегия „ Оптимизация на учебната мрежа “ към този момент ще имат и центровете за поддръжка на личностното развиване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР